Carpix

Een efficiënte en dynamische bestelflow voor slim onderhouds- en schadeherstelcentrum voor luxeauto’s
  • Website
  • Huisstijl
  • Mailing

Carpix is het eerste slimme onderhouds- en schadeherstelcentrum voor luxeauto’s en sportwagens. Ze richten zich op mensen die écht van hun auto houden en er top-notch zorg voor willen. Na jarenlange ervaring met luxeauto’s in Dubai ontstond de wens om hier in Nederland deze unieke haal- en brengservice op te zetten. Om dit mooie plan naar een hoger level te tillen kwam Carpix in contact met PingOnline. 

De klant geeft via de website de opdracht door en Carpix gaat aan de slag. De auto wordt opgehaald door de pick-up service, inclusief advies van de expert op locatie. Nadat de opdracht uitgevoerd is wordt de auto weer teruggebracht. Carpix werkt hiervoor met de beste gekwalificeerde werkplaatsen en specialisten met ervaring in cosmetisch onderhoud en reparatie. Op deze manier biedt Carpix enkel de beste zorg aan exclusieve auto’s en luxewagens.

De uitdaging

Samen hebben we intensief nagedacht over hoe deze wens het best vertaald kon worden naar een gebruiksvriendelijke webapplicatie met de juiste uitstraling. Dit begon met een functioneel waarin we alle stappen van de Customer Journey (de klantreis) uitdenken en uitbeelden.

Voor Carpix was een dynamische website cruciaal. Het bestelproces is zo ingericht dat de klant van A tot Z precies begrijpt wat de bedoeling is en wat de mogelijkheden zijn. Terwijl de klant de opdracht samenstelt kan hij kiezen uit verschillende categorieën die zich vervolgens verder uitsplitsen. Type auto, gewenste service, gewenste datum, etc. De klant kan foto’s toevoegen en krijgt ook meteen een kostenindicatie. Hierna kan er een afspraak ingepland worden. Carpix krijgt de opdracht binnen in een uitgebreid overzicht zodat de expert precies weet wat de auto nodig heeft om er weer perfect uit te zien.

Live

Na een intensief proces van ontwerpen, UX-design, flows uitzetten, ontwikkeling en uitvoerig testen is deze omgeving in 2020 live gegaan.

Momenteel draait de website al enkele maanden en wordt er succes geboekt! De klanten van Carpix melden hun geliefde auto aan en Carpix levert gestroomlijnd de geleverde service.
Krasjes, oud leer, velgen, noem maar op. Een zeer geslaagd project, al zeggen we zelf.

Meer weten?

Jessie

Projectmanager Jessie vertelt je graag meer over het project. En we bespreken vrijblijvend wat we voor jou kunnen betekenen.