DeVreeden

Een efficiënte en dynamische bestelflow voor slim onderhouds- en schadeherstelcentrum voor luxeauto’s
  • Website
  • Huisstijl
  • Mailing

In 1975 is Devreeden in de Amersfoortse binnenstad als lokale installateur begonnen. Intussen zijn ze uitgegroeid tot totaalinstallateur en een belangrijke landelijke speler.
Ze behoren tot de snelst groeiende installateurs van Nederland en leveren voornamelijk aan zakelijke klanten zoals woningcorporaties en aannemers. Werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties behoren tot hun expertise.

DeVreeden kreeg veel onvolledige aanvragen van klanten voor een nieuwe Cv, waardoor de afhandeling veel extra tijd koste. Hij kreeg bijvoorbeeld het volgende bericht vaak binnen: ‘Ik heb een Cv-ketel nodig’. Prima natuurlijk, maar hiermee is het nog onduidelijk welke ketel, hoe hij geplaatst moet en in welke prijsklasse de ketel moet vallen. De potentiële klant bezit vaak niet over de benodigde kennis. Onze oplossing hiervoor was een eigen offertetool. Het doel? Klantvriendelijker, overzichtelijker en werk besparend.

Ontwikkeling

Wanneer een klant een Cv-ketel nodig heeft gaat hij naar de website, waar de offertetool te vinden is. De offertetool biedt een potentiële klant met interesse in een nieuwe cv-ketel de juiste informatie om makkelijk en snel een keuze te maken. De klant hoeft hiervoor geen lappen tekst te lezen of mailtjes te sturen om een beetje wegwijs te worden. Ze gaan simpelweg een keuzemenu af en lezen enkel wat voor hen relevant is. Als eerst kiest de klant uit de zogenaamde comfortklasses. Hierna volgt een scherm met ketels in de betreffende categorie, inclusief merk en prijs. Daarna wordt de klant door een traject genomen waar ze uit verschillende opties kunnen kiezen. Installatie door de muur of het dak? Wilt u een offerte? De klant checkt de aanvraag, vult zijn of haar gegevens in en klaar is Kees. De complete aanvraag wordt doorgestuurd naar DeVreeden Klimaservice. DeVreeden is zo goed als klaar en hoeft enkel een afspraak in te plannen. Nabellen en technische informatie proberen te verduidelijken is hiermee verleden tijd. Vanzelfsprekend is het ook prettig voor klanten om zelf vooraf voorkeur aan te kunnen geven in bijvoorbeeld budget of ketel merk.

Zo hebben we de bescheiden hoop enkele levens iets makkelijker gemaakt te hebben! Naast de offertetool hebben we trouwens ook de website van DeVreeden gemaakt

Meer weten?

Projectmanager Jessie vertelt je graag meer over het project. En we bespreken vrijblijvend wat we voor jou kunnen betekenen.