Dashboard

Binnen één oogopslag je KPI’s in beeld met een realtime dashboard. Een centrale plek waar je al je bedrijfsprocessen op een afgesloten omgeving direct in kunt zien. Behoud de controle over je processen, statussen en benodigde acties. Of dat nou verkopen, registraties, management, supply chain performances, planningen of rapportages zijn.

Voordelen van een realtime dashboard

 • Een centrale plek voor al je info. Belangrijke informatie direct inzichtelijk en gewissel tussen applicaties.
 • Het dashboard is gekoppeld aan verschillende systemen (databronnen) en wordt automatisch vernieuwd.
 • Het interactieve dashboard is dynamisch en vult zich met informatie die bij jouw account hoort.
  Dit kan per dag, per uur of real-time per minuut.
 • Geen losse Excel rapportages meer waarvan niemand de locatie en de laatste versie meer weet. Met een dashboard kun je versiebeheer toepassen op je rapportages en ze makkelijk vergelijken.
 • Data driven werken. Beslissen en bijsturen op basis van data in plaats van gevoel.
 • Altijd realtime inzicht in de huidige situatie, zodat er gericht actie ondernomen kan worden.

Om een realtime dashboard te creëren, combineren we datastromen uit meerdere bronnen op een slimme manier in één portal. Door alle relevante informatie op een centraal punt te brengen zorg je voor een compleet statusoverzicht in één oogopslag.

Het is essentieel om de juiste informatie uit te wisselen en hier structuur in aan te brengen. We doen dat door middel van op maat gemaakte API-koppelingen en standaard connecties. Door middel van de juiste koppelingen en connecties met databases en andere softwaresystemen zorgen we dat de juiste informatie zichtbaar wordt voor de juiste persoon op het juiste moment, op de juiste plek. We zorgen voor een overzichtelijk dashboard waar alle informatie op één pagina zichtbaar is, zonder het overzicht te verliezen. We hebben ruime ervaring in het bouwen van omgevingen waar ingewikkelde connecties nodig zijn en data security essentieel is. 

Om in een relatief korte tijd een succesvol dashboard op te zetten, is een gestructureerde werkwijze en projectaanpak essentieel. PingOnline hanteert daarom een gefaseerde aanpak. De klant zal bij elke fase betrokken worden en fases worden pas na goedkeuring van de klant afgesloten. Het functioneel ontwerp is de blauwdruk van de online omgeving en hierin wordt in samenspraak met de klant exact bepaald welke indeling & functionaliteiten de omgeving krijgt. Na het functioneel ontwerp zal het design van de portal worden gemaakt in een standaard vormgeving voor portals. Hierin zal de huisstijl worden verwerkt, om te zorgen voor een branded look & feel (en gebruikservaring). In de development fase bouwen wij het volledige dashboard op basis van de afgesproken functies. Daarna zal de omgeving via een gesloten beta aangeboden worden en kan hij getest worden. Wanneer de Bèta tests met succes zijn afgerond kan het dashboard live en volledig gebruikt worden.

Relevante cases

YICE

Een overzichtelijk en veilig control centrum om risicomanagement en compliance voor elke branche op orde te krijgen.

Meer weten?

  Bel ons

  Je prestaties verbeteren met een interactief dashboard?

  Let’s talk! We horen graag meer over jouw bedrijf en hoe we je kunnen helpen.