Klantportaal

(Klant)portalen zijn afgesloten omgevingen die specifieke informatie inzichtelijk maken aan jouw klanten of gebruikers van het product of dienst. De omgeving is vaak ingericht voor service of sales en de gebruiker kan in een eigen omgeving, op ieder moment bepaalde informatie raadplegen en beheren. PingOnline maakt uiteenlopende portalen met hoge security, intuïtieve designs en geavanceerde softwarekoppelingen.

Voordelen van een klantportaal

 • De klant heeft op ieder moment toegang tot relevante informatie.
 • Transparantie voor de gebruiker.
 • Verbeterde gebruikerservaring met een hogere klanttevredenheid score.
 • Betere klantenbinding.
 • Minder kosten voor ondersteuning.
 • Inzicht in orders en facturen door een koppeling met het ERP-systeem. 

Wat is een klantportaal?

Een klantportaal wordt ook wel een MijnOmgeving, inlogportaal, customer portal, extranet of webportaal genoemd. De vraag naar zelfservice opties groeit. Een klantportaal is de uitgelezen kans om jouw klanten meer (zelf)service te bieden. Een klantportal geeft transparantie én verhoogt automatisch engagement met jouw merk of product. Met een eigen account logt de klant in om vervolgens benodigde informatie te kunnen raadplegen wanneer het de klant uitkomt. Denk aan:

 • Bestel-, factuur of andere klantinformatie.
 • Inzien van bedrijfsprocessen en analyses.
 • Klantportalen voor gemeenten en overheden. 
 • Klantportalen voor instellingen, zoals ziekenhuizen en scholen.

Met een klantportaal combineer je datastromen uit meerdere bronnen op een slimme manier in één portal. Door alle relevante diensten op één centraal punt samen te brengen bied je een plek aan je klant waar ze alles kunnen vinden wat ze nodig hebben. Het is essentieel dat hier de juiste informatie wordt uitgewisseld en hier ook structuur in wordt aangebracht. Voor het uitwisselen van informatie gebruiken we op maat gemaakte API-koppelingen en standaard connecties. 

Door middel van de juiste koppelingen en connecties met databases en andere softwaresystemen zorgen we dat de juiste informatie zichtbaar wordt voor de juiste persoon op het juiste moment op de juiste plek. We hebben ruime ervaring in het bouwen van omgevingen waar ingewikkelde connecties nodig zijn en data security essentieel is.

icon-solution

Maatwerk

icon-doel

Meedenken

icon-list

Support

icon-superhero

Succes

Relevante cases

Dyslexiefont

Meer zelfservice voor gebruikers van Dyslexiefont met de geavanceerde MijnOmgeving om licenties, fonts en andere zaken te beheren. ​

Veducon en Meraki

De implementatie van netwerken en infrastructuren in wereldwijde retail winkels beveiligen met een portal en API.

Meer weten?

  Bel ons

  Toe aan een nieuwe website of een uitbreiding van de huidige?

  Let’s talk! We horen graag meer over jouw bedrijf en hoe we je kunnen helpen.