Online platform opzetten

Online platformen hebben een flinke groeispurt gemaakt en zijn inmiddels overal. Van social platformen tot platformen voor overnachtingen en taxiritten (Über, Airbnb, Marktplaats).

Simpel gezegd: met een online platform verbind je vraag en aanbod. Steeds meer bedrijven spelen in op deze ‘platformisering’. Bij PingOnline bouwen we verbindende online platformen met een intuïtief design en hoogwaardig programmeerwerk. Een decennia aan ervaring bied jouw bedrijf een scala aan mogelijkheden voor de ontwikkeling van gebruiksvriendelijke online platformen. Wat kunnen wij? Eigenlijk alles wel. Als jij het kunt bedenken, kunnen wij het bouwen. Benieuwd naar onze andere expertises, zoals webapplicaties maken?

Wanneer heb je een online platform nodig?

Met een geavanceerd en schaalbaar platform ben je 100% gericht op de toekomst. Met een online platform kun je innoveren en reageren op veranderingen uit de markt. PingOnline ontwikkelt platforms die vraag en aanbod samenbrengen en loyaliteit en interactie stimuleren. We luisteren naar je wens en adviseren waar nodig om samen het platform te ontwikkelen die jouw markt verovert. Voorbeelden van platformen waar jij je markt mee kunt veroveren:

 • Sociale platformen zoals TikTok, Facebook of Instagram of onze klant Planet First.
 • Een verkoopplatform waar spullen worden verkocht, zoals Marktplaats.nl.
 • Forums – Sociale netwerken zoals Bokt.nl of onze klant, ondernemersforum Higher level.
 • Platforms waarop diensten worden aangeboden. Vaak door middel van een abonnement. Bijvoorbeeld Spotify of Netflix. 
 • Verhuurplatforms. Deze platforms maken het voor klanten mogelijk goederen of vastgoed te verhuren, zoals Booking.com of AirBnb.
 • Intranet platform: gebouwd voor soepele communicatie tussen medewerkers. Denk aan Slack, Part-Up of andere ‘digital workplace’ tools. 

Hoe wij onze online platformen bouwen

Na ons kennismakingsgesprek maken wij altijd een vrijblijvende offerte. Daarna gaan we aan de slag! We beginnen met een functioneel ontwerp; een soort blauwdruk van waaruit we verder kunnen werken. Met behulp van een zogenaamd wireframe geven we een eerste indruk van de structuur en belangrijkste functies van het online platform. Samen met jou bepalen we de beste structuur. Een belangrijke stap, omdat we vanuit deze opzet kunnen gaan ontwikkelen. Iedereen tevreden over de eerste opzet? Dan gaat onze designer met het wireframe aan de slag om er een mooi, passend design van te maken. In de development fase bouwen het volledige online platform en connecties op basis van de afgesproken functies. Hierna installeren we een bètaversie van het platform op de server in een acceptatie omgeving. Hier gaan we uitvoerig testen. Vervolgens presenteren we het platform en geven we een workshop aan jouw medewerkers waarin we uitgebreid vertellen over alle functionaliteiten en beheermogelijkheden. In deze fase zijn een aantal kleine aanpassingen mogelijk, om kleine (extra) wensen door te voeren of bugs te fixen. Wanneer de bèta tests met succes zijn afgerond, zal het platform live gaan en kan het volledig gebruikt worden.

Bouwen, doorontwikkelen, optimaliseren

PingOnline bouwt platformen op maat voor bedrijven in uiteenlopende branches. Hiervoor zorgen we altijd voor de juiste koppelingen met bestaande software en applicaties. We maken vaak gebruik van een MVP, oftwel, minimal viable product. Dit houdt in dat we beginnen met een basisproduct die goed genoeg is om uit te rollen. Op basis van gebruikersfeedback verbeteren we en breiden we uit. We gaan voor een solide basis en een langdurige samenwerking. We bekijken samen wat er nodig is om deze goede basis neer te kunnen zetten. Soepele communicatie is key en elke stap in het proces gaat in overleg. Zo sluit het eindproduct altijd goed aan bij jouw wensen. Wanneer de solide basis klaar is kan deze uitgerold worden en kunnen we op basis van relevante feedback van gebruikers de maatwerk software verder doorontwikkelen. Bij PingOnline gaan we samen voor een goed resultaat en geven we eerlijk en actief advies gedurende het proces.

icon-solution

Maatwerk

icon-doel

Meedenken

icon-list

Support

icon-superhero

Succes

PingPortal

PingOnline maakt alle soorten webapplicaties met behulp van ons eigen PingPortal. Dankzij de veelzijdigheid van dit Content Management Systeem, kunnen complexe systemen moeiteloos worden geïntegreerd in de website. Om webapplicaties goed te laten werken maken we gebruik van verschillende technieken en programmeertalen als HTML, CSS en javascript, maar ook server-side scripting talen als PHP, SQL en jQuery. Ook zorgen we altijd voor de juiste softwarekoppelingen om alle betrokken systemen naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Lees hier meer over API koppelingen.

Twijfel je zelf nog over het laten ontwikkelen van een online platform? We gaan graag met je in gesprek over jouw unieke case en het mogelijke kostenplaatje. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek met of bij Ping! Nog even verder kijken? Lees hier meer over onze way of working.

Relevante cases

Planet First

Een innovatief social platform voor groene initiatieven.​

Higher Level

Vernieuwing van het grootste ondernemersforum van Nederland.

Dyslexiefont

Meer zelfservice voor gebruikers van Dyslexiefont met de geavanceerde MijnOmgeving om licenties, fonts en andere zaken te beheren. ​

Meer weten?

  Bel ons

  Meer weten over de mogelijkheden voor een online platform op maat? 

  Let’s talk! We horen graag meer over jouw bedrijf en hoe we je kunnen helpen.