Webapplicatie

PingOnline bouwt webapplicaties met geavanceerde functionaliteiten waarbij we nadruk leggen op gebruiksvriendelijkheid. Met een goed staaltje programmeerwerk en de juiste softwarekoppelingen zorgen we voor geautomatiseerde processen, realtime dashboards en andere op maat gemaakte oplossingen. Niet in de laatste plaats komt een intuïtief design en hoge security voor de meest vertrouwelijke informatie. Een decennia aan ervaring bied je een scala aan mogelijkheden voor de ontwikkeling van gebruiksvriendelijke webapplicaties. Wat kan PingOnline? Eigenlijk alles wel. Als jij het kunt bedenken, kunnen wij het bouwen.

Webapplicaties om...

 • Klanten beter te bedienen.
 • Inzicht te verstrekken rondom complexe zaken.
 • Informatie te personaliseren.
 • Verschillende systemen te koppelen.
 • Jouw bedrijfsplan te transformeren naar een digitale werkelijkheid.
 • Tijd te besparen in bedrijfsprocessen en administratie.
 • Onboarding, trainingen en scholing te verzorgen.

Wanneer heb je een webapplicatie nodig?

Veel onnodige tijd kwijt aan administratieve rompslomp? Met een maatwerk webapplicatie gun je jezelf een hoop extra tijd door automatisering van je workflow. Standaard software systemen bieden vaak niet alle functionaliteiten die jouw organisatie nodig heeft. Een webapplicatie laten bouwen scheelt een hoop gedoe in de toekomst en is de investering dubbel en dwars waard.  Heb je een goed commercieel idee of is je bedrijf toe aan een volgende stap? Een volledig op maat gemaakte webapplicatie kan jouw onderneming naar het volgende level tillen. PingOnline bouwt mee aan je succes. Van opzet tot eindproduct, met een webapplicatie die werkt.

PingOnline maakt alle soorten webapplicaties met behulp van ons eigen PingPortal. Dankzij de veelzijdigheid van dit Content Management Systeem, kunnen complexe systemen moeiteloos worden geïntegreerd in de website. Om webapplicaties goed te laten werken maken we gebruik van verschillende technieken en programmeertalen als HTML, CSS en javascript, maar ook server-side scripting talen als PHP, SQL en jQuery. Ook zorgen we altijd voor de juiste softwarekoppelingen om alle betrokken systemen naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Lees hier meer over API koppelingen.

Portals en MijnOmgevingen

Bied (zelf)service aan je klant of gebruiker en geef ze toegang tot informatiebronnen die voor de gebruiker persoonlijk en relevant zijn met een eigen (klant)portaal of MijnOmgeving. 

Realtime dashboards

Een centrale plek waar je al je bedrijfsprocessen op één plek zichtbaar hebt. Op ieder moment je bedrijfsprocessen, management en KPI’s inzichtelijk, de koers duidelijk en de doelstellingen haalbaar. 

E-learning platforms

Met interactieve leermodules en leerplatforms zorgen we voor complete onboarding trajecten, het volgen van online cursussen, uitbreiden van competenties, coaching en meer. 

API- koppelingen

Koppel verschillende systemen door middel van API-koppelingen en zorg voor de verbinding tussen verschillende softwaresystemen. Met een API kunnen meerdere systemen gekoppeld worden en data op de juiste manier worden uitgewisseld. Met een API-koppeling voorkom je handmatig en inefficiënt werk met geautomatiseerde processen.

Welke systemen zou je kunnen koppelen?

 • Forums
 • Beheeromgevingen
 • Koppelingen naar externe platforms via een API.
 • Affiliate systemen
 • Het makkelijker maken of digitaliseren van een bepaalde taak, zoals je administratie of het beheren van klanten.
 • Een afspraak module, de klant updaten via SMS/mail.
 • Een volledige MijnOmgeving voor de klant.
 • Overzicht in het gebruik van verschillende systemen door processen in een dashboard te plaatsen.
 • Beheer verschillende accounts of een eigen CRM-systeem.
 • Geheel naar jouw wensen aangepaste e-commerce toepassingen.
 • Koppelingen naar externe dataverstrekkers, bijvoorbeeld ketenpartijen, zoals leverancier.
 • Bijhouden van bestellingen.
icon-solution

Maatwerk

icon-doel

Meedenken

icon-list

Support

icon-superhero

Succes

Wat zijn webapplicaties?

Vaak worden webapplicaties gebruikt om processen te automatiseren, zoals het digitaal verwerken van bepaalde bedrijfsprocessen of automatisch genereren van data zoals rapportages. Hoewel een webapplicatie te bereiken is via je browser, kan het ook een afgesloten omgeving zijn, waar je inloggegevens voor nodig hebt als gebruiker, klant of medewerker.

Een webapplicatie is een webtoepassing bereikbaar in de browser door middel van een URL. Via je browser, bijvoorbeeld Chrome of Safari, type je de URL in van de webapplicatie. Soms zit de applicatie in de website verwerkt, soms is het een los systeem. Bij het gebruik van webapplicaties wordt informatie opgevraagd vanaf een webserver, met behulp van queries (verzoeken) aan een database. Hierop kunnen lokaal bewerkingen gedaan worden. Dit gebeurt met behulp van queries aan een database, waarop vervolgens lokaal bewerkingen kunnen worden uitgevoerd. Deze informatie wordt verwerkt door de server, bijvoorbeeld door mutaties aan te brengen in de achterliggende database.

Een webapplicatie lijkt in veel kenmerken op een website. Een webapplicatie is net als een website responsive en werkt op alle apparaten. Hij schaalt dus mee met verschillende resoluties en afmetingen. Toch gaat een webapplicatie verder dan een website. Een webapplicatie bevat vaak aanvullende functionaliteiten die interactie motiveren, terwijl een website vaak enkel als informatievoorziening gebruikt wordt. Ook streeft een website vaak naar veel verkeer, terwijl een webapplicatie met een afgesloten juist verkeer probeert te beperken. Met een webapplicatie kunnen gebruikers geavanceerde functionaliteiten gebruiken. Denk hierbij aan een eigen omgeving voor de klanten, een offertemodule of een boekingssysteem met automatische betalingen en notificaties.

PingOnline maakt alle soorten webapplicaties met behulp van ons eigen PingPortal. Dankzij de veelzijdigheid van dit Content Management Systeem, kunnen complexe systemen moeiteloos worden geïntegreerd in uw website. Om webapplicaties goed te laten werken maken we gebruik van verschillende technieken en programmeertalen als HTML, CSS en javascript, maar ook server-side scripting talen als PHP en SQL en jQuery.

Relevante cases

Higher Level

Vernieuwing van het grootste ondernemersforum van Nederland.

Dyslexie font

Meer zelfservice voor gebruikers van Dyslexiefont met de geavanceerde MijnOmgeving om licenties, fonts en andere zaken te beheren. ​

Mee Omhoog

Op maat gemaakte portal en MijnOmgeving voor reserveringen en ballonvaarten.

Carpix

Een efficiënte en dynamische bestelflow voor slim onderhouds- en schadeherstelcentrum voor luxeauto’s.

Meer weten?

  Bel ons

  Ben je toe aan vergemakkelijken van bedrijfsprocessen en digitale innovatie? Of wil je meer weten over onze oplossingen of even sparren over een goed idee? 

  Let’s talk! We horen graag meer over jouw bedrijf en hoe we je kunnen helpen.