Webapplicatie op maat

Je wilt bepaalde bedrijfsprocessen efficiënter en eenvoudiger uitvoeren. Maar ‘standaard’ webapplicaties sluiten niet goed aan bij je wensen. Dit zorgt voor frustratie, fouten en verlies van omzet. Tijd is immers geld. Webapplicaties op maat zijn in dat geval de juiste weg naar efficiëntere processen en meer gebruikersgemak. 

PingOnline bouwt betaalbare webapplicaties op maat. We ontwikkelen voor grote én kleine bedrijven, met geavanceerde functionaliteiten of juist met een eenvoudige insteek. Dankzij een goed staaltje programmeerwerk en een nauwe samenwerking met onze klanten, bouwen we veilige en gebruiksvriendelijke webapplicaties.

webapplicatie laten maken

Ping way of working

Een doeltreffende website of webapplicaties op maat ontwikkelen. Hoe doen we dit? Met de PingWOW, oftewel: de ‘Ping Way of Working’. Samen doorlopen we ons fasesysteem waarin we het mogelijk maken om de wensen van de klant te vertalen naar een toepassing die echt meerwaarde oplevert en zijn doel bereikt.

Om tot een doeltreffend eindresultaat te komen zijn een aantal zaken cruciaal. Hiervoor hebben wij een eigen ‘Way of working’ ontwikkeld. Uit ervaring hebben we gemerkt dat het werken in fases leidt tot overzicht en transparantie voor beide partijen. Via deze weg bereiken we de ‘sweet spot’ van jouw wensen en onze kennis. We vinden het essentieel om eerst tot in detail te begrijpen wat de wensen van jouw organisatie zijn. Vervolgens ontwikkelen we en concreet stappenplan waarin alle ontwikkelfases duidelijk worden uitgelegd. Pas na een goed functioneel plan en design mogen onze programmeurs uit de startblokken. 

icon-team

De kennismaking

In dit kosteloze gesprek luisteren we vooral naar jouw verhaal. We vragen de oren van je hoofd en willen alles weten. Zo komen we tot de essentie van jouw wensen en kunnen we hier goed in adviseren. Samen komen we tot een eerste idee van wat er nodig is om je digitale doelen te verwezenlijken. We vertalen dit vervolgens naar een uitgebreid voorstel. 

Functioneel ontwerp webapplicaties op maat

We werken eerst het idee uit in het functioneel ontwerp. Het functioneel ontwerp is de blauwdruk van de online omgeving en hierin wordt in samenspraak met jouw organisatie exact bepaald welke indeling & functionaliteiten de digitale omgeving krijgt (en welke nog niet). Dit wordt uitgewerkt in wireframes. Hiermee is direct ook een flow van de webapplicatie zichtbaar door middel van clicks. Hoe je bepaalde doelen wilt bereiken die je hebt geformuleerd voor je webapplicatie op maat, komt hier ook al tot uiting. Waar komen bijvoorbeeld de CTA’s (call-to-action)? Hoe ziet je navigatie eruit en hoe gaat je e-mail flow lopen?

icon-information
icon-banking

Technisch ontwerp

Hierna vertalen we het functioneel plan naar het technisch ontwerp. Een TO beschrijft in essentie een bepaalde technische werkwijze voor jouw wensen. 

De achterkant van de webapplicatie op maat wordt klaargezet in de database door middel van diagrammen. Het is een specificatie voor een softwareprogramma of functie. 

Design

In de designfase zorgen we voor een esthetisch geheel. Het is in deze fase belangrijk om te zorgen voor een modern ontwerp, volledig in de (nieuwe) huisstijl. Onze kernwaarden voor het designproces zijn dat het simpel en overzichtelijk moet werken. De website of webapplicatie wordt altijd volledig responsive ontworpen, zodat hij op zowel desktop, tablet en mobiel goed presteert.

icon-pen
icon-worker

Ontwikkeling

Onze ervaren programmeurs gaan aan de slag. We bouwen de webapplicatie op basis van de afgesproken functies uit het functioneel ontwerp. We werken in milestones om dit traject uit te voeren.

Vaak gaan we voor een MVP, oftewel een minimal viable product. Dit geeft jouw organisatie de kans om het basisproduct uit te rollen. Op deze manier bespaar je veel kosten scheelt enorm veel kosten en zorgt uiteindelijk voor een beter product, omdat er ruimte is voor testen, feedback en onderzoek voor we extra functionaliteiten en uitbreidingen toevoegen.

Live & aftercare

Wanneer de beta tests volledig zijn doorlopen kunnen we live. Ook na livegang hebben we veel contact om kleine bugs op te lossen en te bespreken hoe het gaat. Voor nazorg en uitbreidingen staan we altijd klaar!

icon-superhero

Doorontwikkeling

Nadat versie 1.0 draait, we de bugs opgelost hebben en de webapp goed monitoren, kunnen we samen kijken naar optimalisatie. Waar zitten er mogelijke verbeteringen? Zijn er (extra) wensen vanuit jouw klanten? Zien wij mogelijkheden? Dan gaan we samen jouw webapplicatie op maat in iteraties naar een nog hoger niveau tillen met updates. 

PingPortal

PingOnline maakt allerlei soorten webapplicaties op maat, met behulp van ons eigen PingPortal. Dankzij de veelzijdigheid van ons unieke ‘Content Management Systeem’, kunnen complexe systemen moeiteloos worden geïntegreerd in jouw website. Om maatwerk webapplicaties goed te laten werken maken we gebruik van verschillende technieken en programmeertalen als HTML, CSS en javascript, maar ook server-side scripting talen als PHP, SQL en jQuery. Ook zorgen we altijd voor de juiste softwarekoppelingen om alle betrokken systemen naadloos op elkaar aan te sluiten. Lees hier meer over API koppelingen.

Meer tijd en werkplezier?

Twijfel je zelf nog over het laten ontwikkelen van een webapplicatie op maat? We gaan graag met je in gesprek over jouw unieke case en het mogelijke kostenplaatje. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek met of bij Ping! 

Relevante cases

Yice

Een overzichtelijk en veilig control centrum om risicomanagement en compliance voor elke branche op orde te krijgen.

Dyslexie font

Meer zelfservice voor gebruikers van Dyslexiefont met de geavanceerde MijnOmgeving om licenties, fonts en andere zaken te beheren. ​

Mee Omhoog

Op maat gemaakte portal en MijnOmgeving voor reserveringen en ballonvaarten.

Carpix

Een efficiënte en dynamische bestelflow voor slim onderhouds- en schadeherstelcentrum voor luxeauto’s.

Meer weten?

    Bel ons

    Ben je toe aan vergemakkelijken van bedrijfsprocessen en digitale innovatie? Of wil je meer weten over onze oplossingen of even sparren over een goed idee? 

    Let’s talk! We horen graag meer over jouw bedrijf en hoe we je kunnen helpen.