Dyslexie font

Meer zelfservice voor gebruikers van Dyslexiefont met de geavanceerde MijnOmgeving om licenties, fonts en andere zaken te beheren.

  • Website
  • Huisstijl
  • Mailing

Dyslexie font is een lettertype – speciaal ontworpen voor mensen met dyslexie – dat het lees-, leer- en werkgemak vergroot. Met hun innovatieve producten maken ze het lezen voor iedereen toegankelijker.

Dyslexiefont is al klant van ons sinds het prille begin. Dyslexiefont had heel veel werk aan handmatige acties en veel administratie en zochten hier een oplossing voor. Een Mijn-Omgeving was voor hen de uitkomst om veel werk uit handen te laten nemen en gebruikers een bijna volledige automatisch systeem te laten gebruiken.

Way of working

Voor Dyslexiefont zal er een zogenoemde Mijn-omgeving komen. Een klant (gratis en betaald) kan hier inloggen en zijn gegevens beheren, fonts downloaden en toegang krijgen tot de PDF Creator. We zijn begonnen met de eerste fase uit onze way of working, het functioneel ontwerp. Het functioneel ontwerp is de blauwdruk van de portal en hierin hebben we in samenspraak bepaald welke indeling, functionaliteiten en werking de portal krijgt. Dit hebben we uitgewerkt in Wireframes, een getekende opzet van de belangrijkste pagina’s van de Portal inclusief de functionele werkingen van de pagina’s. We hebben de portal gebouwd in ons PingPortal. Dit is een gebruikersvriendelijke omgeving ontwikkeld door PingOnline. PingPortal is volledig gebouwd in PHP, HTML, CSS, Javascript en een MySQL database en meerdere malen door een pen-test getest en geslaagd.

In het eerste traject (functioneel ontwerp, technisch ontwerp en design) is er veel samen besproken en op basis van feedback doorontwikkeld. Dit traject werd volbracht door middel van sprints met een scrum methode. Wanneer dit helemaal akkoord was, zijn we de bouwfase ingegaan waarna er een test omgeving opgeleverd werd. Na demonstratie en feedback is de Mijn Dyslexiefont live gegaan.

Werking

Klanten kunnen via de website een bestelling doen en betalen (of een gratis proefperiode nemen), daarna krijgen ze direct toegang tot de Mijn-omgeving van Dyslexiefont. In deze omgeving hebben ze de mogelijkheid om verschillende dingen te doen. Bijvoorbeeld het lettertype downloaden en bij problemen de FAQ sectie benaderen voor hulp. Ze kunnen gebruik maken van een Google Chrome Extensie, die doormiddel van een API check, bekijkt of een gebruiker wel een geldige licentie heeft. Verder is het mogelijk om bestanden en afbeeldingen om te zetten in het Dyslexie lettertype via de custom applicatie die wij gemaakt hebben de “Text converter”. Door de Mijn-Omgeving kunnen gebruikers makkelijker hun weg vinden en heeft Dyslexiefont nu meer tijd om op andere zaken te focussen.

Live

Na een intensief proces van ontwerpen, UX design, flows uitzetten, ontwikkeling en uitvoerig testen is deze omgeving eind 2017 live gegaan. Sinds die tijd werkt PingOnline actief met Dyslexiefont samen aan het door ontwikkelen van de portal.

Meer weten?

Projectmanager Jessie vertelt je graag meer over het project. En we bespreken vrijblijvend wat we voor jou kunnen betekenen.