Higher Level

Het grootste ondernemersforum van Nederland.

  • Website
  • Huisstijl
  • Mailing

Higherlevel is het grootste ondernemersforum van Nederland. Het forum wordt gefinancierd door het Ministerie van Economische zaken en faciliteert ondernemers in het vinden en geven van antwoorden op veel gestelde ondernemersvragen. 

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en op verzoek van de organisatie achter het forum heeft PingOnline het forum compleet vernieuwd en de transitie begeleid. Daarbij is het forum niet alleen technisch volledig opnieuw opgebouwd, maar is tegelijkertijd de structuur van het forum aangepakt. Doel was om het platform meer toekomstbestendig te maken en de ruim 60.000 actieve leden beter te helpen bij het vinden van relevante antwoorden. Het uiteindelijke doel van het forum is het versterken van het ondernemersklimaat in Nederland.

Way of working

Een belangrijke voorwaarde van het ministerie was om de transitie van het oude naar het nieuwe gebruiksvriendelijkere forum zo geruisloos mogelijk te laten verlopen. Bezoekers en leden moesten ten alle tijden toegang blijven houden tot de bestaande content en leden moesten actief geinformeerd en betrokken blijven bij de vernieuwing. Omdat Higherlevel.nl een grote groep bezoekers trekt, veel traffic genereert en een zeer actieve community heeft, is er niet alleen veel tijd en aandacht besteed aan het functionele plan, maar ook aan de planning en executie.

‘Met zoveel traffic en zoveel content valt, of staat zo’n transitie met een goede planning, een gestroomlijnde communicatie richting de community én vanuit ons natuurlijk een betrokken club programmeurs, designers en UX-experts. Ik ben er trots op dat wij dat als PingOnline hebben mogen leveren en dat de transitie zo soepel is verlopen ,’ aldus directeur Thomas Hop.

Nadat alle wensen geinventariseerd waren, is het functioneel plan uitgewerkt waarin alles tot in detail werd beschreven. Dit plan werd vervolgens niet alleen afgestemd met de opdrachtgevers, maar ook met moderators van het forum zelf. Vervolgens werd het proces van vernieuwing in gang gezet. De gehele operatie nam 4 maanden in beslag.  Bij de transitie kreeg PingOnline hulp van de jonge Amersfoortse start up DoReply.

Uitbreiden en optimaliseren

Met een vast team werken we actief met Higher Level samen aan het uitbreiden en optimaliseren van het forum. We werken constant aan technische updates, gebruikerservaring en design. We staan klaar voor technische support en enige bugs of problemen die we ontdekken worden direct opgepakt. Verder zijn we bezig met SEO en google console optimalisatie. 

Meer weten?

Projectmanager Jessie vertelt je graag meer over het project. En we bespreken vrijblijvend wat we voor jou kunnen betekenen.