Wiegers

Een efficiënte en dynamische bestelflow voor slim onderhouds- en schadeherstelcentrum voor luxeauto’s
  • Website
  • Huisstijl
  • Mailing

Mee Omhoog Ballonvaarten is een professioneel ballonvaartbedrijf in het midden van Nederland dat al bestaat sinds 1950. Mee omhoog biedt groeps- en privé vaarten en heeft al ruim 150.000 mensen een onvergetelijke dag gegeven.

Wiegers Ballonvaart had veel dagelijkse administratie en handelingen nodig, met gebruik van allerlei losse systemen en een handmatige controle of een ballonvaart op de dag zelf doorging door klanten. Een complete portal was voor hen de oplossing, om de standaard werkdruk te verlagen, een groot deel te automatiseren en te zorgen dat er meer aandacht is voor de klanten op het veld tijdens de ballonvaart.

Voor de ontwikkeling van een goed werkende portal hebben we een aantal vaste stappen gevolgd. We zijn begonnen met een functioneel ontwerp. Het functioneel ontwerp is de blauwdruk van de portal en hierin wordt in samenspraak met de opdrachtgever exact bepaald welke indeling & functionaliteiten de portal krijgt (en welke niet) en de werking van alle functionaliteiten. Dit wordt uitgewerkt in Wireframes. Het belangrijkste doel van dit proces is van A-Z duidelijk krijgen wát we gaan maken in samenspraak met de klant.

In de volgende stappen van dit proces zijn we de portal gaan ontwikkelen en uitgebreid testen. Waarna het grote moment volgde; live gaan! Wanneer we live zijn, monitoren we intensief om bij te sturen waar nodig. Ook daarna blijven we in contact met de klant voor eventuele updates. 

De uitdaging

Met de portal is er bijna geen handmatige actie meer nodig, op de invoer van vluchten en reserveringen na. Er gaan automatisch opgemaakte e-mails naar de klanten met de gegevens van de ballonvaart, er kan makkelijk geschoven worden met reserveringen en luchtballonen om te zorgen dat er een optimale bezetting is en er wordt naar de klant via een SMS-bericht een bevestiging van de ballonvaart op de dag zelf gestuurd. De klant kan via een Mijn-omgeving inloggen en zijn ballonvaart beheren. De namen van de passagiers invoeren, de ballonvaart bekijken waar deze vertrekt en bijvoorbeeld of ze mee willen terugrijden naar de opstijglocatie. Wiegers kan ook makkelijk PDF-bestanden printen met de passagiersgegevens en ook mooie certificaten afdrukken doormiddel van automatische bestanden in de portal.

Alles is ontworpen vanuit een “privacy by design” uitgangsmethode zodat alles volgens de AVG zo optimaal mogelijk beschermd is.

Live

Na een uitgebreid proces waar de flow, hoe de portal moet werken helemaal is uitgedacht met UX-designs, wireframes, design en een uitgebreide test-procedure is de portal in de lente van 2018 live gegaan. Nog regelmatig voeren wij updates uit aan de portal en zorgen we samen dat Mee Omhoog blijft ontwikkelen.

Meer weten?

Projectmanager Jessie vertelt je graag meer over het project. En we bespreken vrijblijvend wat we voor jou kunnen betekenen.