Ping way of working

Een doeltreffende website of webapplicatie ontwikkelen. Hoe doen we dit? Met de PingWOW, oftewel, de Ping Way of Working. Samen doorlopen we ons fase systeem waarin we het mogelijk maken om de wensen van de klant te vertalen in een toepassing die echt functioneert en zijn doel bereikt.

Onze werkwijze

Om tot een doeltreffend eindresultaat te komen zijn een aantal zaken cruciaal. Hiervoor hebben wij een eigen ‘Way of working’ ontwikkeld. Uit ervaring hebben we gemerkt dat het werken in fases zorgt voor overzicht en begrip aan beide kanten. We komen zo tot de ‘sweet spot’ van jouw wensen en onze kennis. We vinden het essentieel om eerst tot in detail te begrijpen wat de wensen zijn. Vervolgens zorgen we dat de klant tot in detail begrijpt wat we gaan doen om de wensen te verwezenlijken. Pas na een goed functioneel plan en design mogen onze programmeurs in de startblokken. 

Mocht er een andere manier of volgorde voordeliger zijn voor het behalen van het eindresultaat dan stellen we ons altijd flexibel op.

icon-team

De kennismaking

In dit kosteloze gesprek luisteren we vooral naar je verhaal. We vragen de oren van je hoofd en willen alles weten. Zo komen we tot de essentie van jouw wensen en kunnen we hier goed in adviseren. Samen komen we tot een eerste idee van wat er nodig is om je digitale doelen te verwezenlijken. We vertalen dit vervolgens in een uitgebreid voorstel. We steken hier veel werk in.

Functioneel ontwerp

We werken eerst het idee uit in het functioneel ontwerp. Het functioneel ontwerp is de blauwdruk van de online omgeving en hierin wordt in samenspraak met de klant exact bepaald welke indeling & functionaliteiten de omgeving krijgt (en welke nog niet). Dit wordt uitgewerkt in wireframes. Hiermee is direct ook een flow van de portal/webapplicatie zichtbaar door middel van clicks. De doelen die je hebt voor je website of applicatie, komen hier ook al in naar voren om deze te halen. Waar komen de CTA’s? Hoe ziet je navigatie eruit en hoe gaat je E-mail flow lopen?

icon-information
icon-banking

Technisch ontwerp

Hierna vertalen we het functioneel plan naar het technisch ontwerp. Een TO beschrijft in essentie een bepaalde technische werkwijze voor jouw wensen. 

De achterkant van de website of applicatie wordt klaargezet in de database door middel van diagrammen. Het is een specificatie voor een softwareprogramma of functie. 

Design

In de designfase zorgen we voor een esthetisch geheel. Het is in deze fase belangrijk om te zorgen voor een modern ontwerp, volledig in de huisstijl. Onze kernwaarden voor het designproces zijn dat het simpel en overzichtelijk moet werken. De website of webapplicatie wordt altijd volledig responsive ontworpen, zodat hij op zowel desktop, tablet en mobiel goed presteert.

icon-pen
icon-worker

Ontwikkeling

Onze ervaren programmeurs gaan aan de slag. We bouwen op basis van de afgesproken functies uit het functioneel ontwerp. We werken in milestones om dit traject uit te voeren.

Vaak gaan we voor een MVP, oftewel een minimal viable product. Dit geeft je de kans om het basisproduct uit te rollen. Dit scheelt enorm veel kosten en zorgt uiteindelijk voor een beter product, omdat er ruimte is voor testen, feedback en onderzoek voor we extra functionaliteiten en uitbreidingen toevoegen.

Live & aftercare

Wanneer de beta tests volledig zijn doorgelopen kunnen we live. Ook hierna hebben we veel contact om kleine bugs op te lossen en te bespreken hoe het gaat. Voor nazorg en uitbreidingen staan we altijd klaar!

icon-superhero

Doorontwikkeling

Nadat de versie 1.0 loopt, we de bugs opgelost hebben en alles hebben gemonitord, kunnen we samen kijken hoe het gaat. Waar zitten er mogelijke verbeteringen? Zijn er wensen vanuit jouw klanten? Zien wij mogelijkheden? Dan gaan we samenwerken om jouw website of portal in iteraties naar een hoger niveau te brengen met updates. 

Klinkt goed?

    Let’s talk

    Ben je toe aan vergemakkelijken van bedrijfsprocessen en digitale innovatie? Of wil je meer weten over onze oplossingen of even sparren over een goed idee? 

    Let’s talk! We horen graag meer over jouw bedrijf en hoe we je kunnen helpen. In een kosteloos adviesgesprek gaan we dieper in op de vraag en mogelijkheden!