Planet First

Een innovatief social platform voor groene initiatieven.

  • Website
  • Huisstijl
  • Mailing

Er is een Funda voor woningen, er is een Marktplaats voor tweedehands spullen, maar er is nog geen online platform voor goede groene ideeën; Een plek waar mensen hun goede ideeën kwijt kunnen, kunnen delen, maar ook andermans ideeën kunnen waarderen, delen en ondersteunen. Hier had Daphne, de eigenaresse, een platform voor nodig. Dit begon klein maar is nu een landelijk platform geworden. Het idee is dat mensen een actie plaatsen (bijvoorbeeld om zaterdag bomen te gaan planten) en mensen vervolgens kunnen meedoen, delen, reageren, vrienden worden, etc.

Wij steken onze tijd graag in projecten waar we ons persoonlijk aan willen verbinden, waar we voor ter verantwoording kunnen worden geroepen, waar we in geloven. De wens om een platform te bouwen waar mensen gezamenlijk kunnen werken aan een betere wereld, omarmen wij. Meebouwen aan een digitale marktplaats voor ideeën die bijdragen aan een betere wereld.

Way of working

Voor de ontwikkeling van een goed werkend platform hebben we een aantal vaste stappen gevolgd. We zijn begonnen met een functioneel ontwerp. Het functioneel ontwerp is de blauwdruk van de portal en hierin wordt in samenspraak met de opdrachtgever exact bepaald welke indeling & functionaliteiten de portal krijgt (en welke niet) en de werking van alle functionaliteiten. Dit wordt uitgewerkt in Wireframes.

Het belangrijkste doel van dit proces is van A-Z duidelijk krijgen wát we gaan maken. Na het uitwerken van het functioneel ontwerp werd er aan de hand van de functies en wireframes, een HTML/CSS-ontwerp gemaakt die ook geschikt is voor mobiel.

In de volgende stappen van dit proces zijn we de portal gaan ontwerpen en uitgebreid testen. Waarna het grote moment volgde; live gaan! Wanneer we live zijn, monitoren we het platform intensief om bij te sturen waar nodig. Ook daarna blijven we in contact met de klant.

Live

Planet first blijkt een kweekvijver voor leuke, gekke en vernieuwende initiatieven. Wanneer je het digitale platform bekijkt zal je uiteenlopende inspirerende initiatieven voorbij zien komen, zoals boeken ruilen, het diervriendelijk maken van tuinen en zelfs liefdesbrieven schrijven.

Bezoekers van Planet first geven hun groene idee een podium door zich te registreren en het initiatief te tonen binnen de juiste categorie. Elk initiatief is welkom. Binnen hun eigen omgeving kunnen ze hun initiatieven bekijken en wijzigen. Andere bezoekers kunnen de initiatieven ‘planets’ geven om hun interesse of participatie aan te geven.

Meer weten?

Projectmanager Jessie vertelt je graag meer over het project. En we bespreken vrijblijvend wat we voor jou kunnen betekenen.